pups les 2

Welkom in les 2 🙂

Als eerste thema : SLAAP. Een pup hoort tussen de 16 en 20 uur per 24 uur te slapen. Zowel voor groei, ontwikkeling alsook voor het verwerken van alle nieuwe indrukken. Het gevolg van een tekort aan slaap kennen we zelf wel; niet echt fit, snel geprikkeld, moeite met relativeren, moeite met studeren etc zo precies hetzelfde voor je pup hij is dan snel overprikkeld, krijgt het allemaal niet verwerkt. Daarom heel erg belangrijk om op de slaapuren te letten zodat je een optimale ontwikkeling en groei kunt bieden aan je pup.

Deze les krijgen jullie weer 3 nieuwe oefeningen, de ‘Staan’ en de ‘af’ en de aandacht oefening.

Daar beginnen we mee..

Als eerste de ‘staan’ . De timing van beloning is hier heel belangrijk, echt pas geven op het moment dat je hond echt stil staat.

Voor je hond is de neus erg belangrijk, om voldoening te geven in iets waarmee hij altijd succes heeft en wat altijd leuk is zijn er heel veel mogelijkheden. Eén daarvan is een snuffelmat. Daarvan nu een filmpje.

De snuffelmat is heel goed in te zetten als tussendoor spelletje, uiteraard wel altijd onder toezicht. Syrado organiseert regelmatig een workshop snuffelmat maken, informeer naar de datum. Uiteraard kun je bij Syrado ook gewoon een snuffelmat bestellen 🙂

Dan nu de ‘af’ oefening, neem hiervoor vooral de tijd en, zoals je in het filmpje zult zien, zonder tuigje werken is soms prettiger.

Belonen, wat is belangrijk?

  • aard van de beloning; biefstuk is lekkerder dan een brokje of soms is spel leuker dan een brokje.
  • heeft je pup net gegeten, dan zit het buikje vol en is hij minder gevoelig voor een voerbeloning.
  • de TIMING, heel belangrijk in het aanleren , beloon in 2 tellen.

voorbeelden van beloningen: kaas, knakworst, frikandel, frolic, voorgebakken gehaktballetjes, stukjes gedroogd vlees, kippenhartjes, kippenlevertjes, stukjes gedroogd long.

let erop dat het hap-slik-weg beloningen zijn.

Dan wil ik jullie nog een ideetje meegeven. Zelf gebruik ik voor mijn koekjes een heuptasje, 1 vakje is voor koekjes en t ander voor sleutels, telefoon etc. Er zijn tasjes te koop voor koekjes maar zelf vind ik ze allemaal onhandig, ze slingeren alle kanten op en het open en dichtmaken duurt meestal even terwijl de timing juist zo belangrijk is. Kijk even wat voor jou handig is 🙂

leverworst

Huiswerk:

  • zit, af, staan
  • wandelen zonder trekken
  • Aandachtsoefening

Volgende week gaan we aan de slag met een fleece vlecht, die mag je zelf maken.

3 stroken fleecestof knippen, dat mag lang, kort, breed , smal. Een kleine hond hoeft geen vlecht van 1 meter maar het mag wel 🙂

Een beetje dik, dus breed geknipt, is wel fijner.

Je pakt alle drie de stroken samen en legt een knoop , vanaf daar vlecht je losjes, dan weer een knoop.

Veel plezier !🐶🐾