pups les 1

Welkom in les 1 van de puppycursus !

De komende 12 lessen zullen gevuld zijn met informatieve en leerzame thema’s, deels op video, deels foto’s en deel in schrift. Iedere week krijg je toegang tot de volgende les, de les is 30 dagen toegankelijk. Daarbij spreken we wekelijks af om via videobellen contact te hebben. Zo kan ik eventueel vragen beantwoorden, jou en je pupje zien en helpen met oefeningen als dat nodig is.

Er volgt nu een stukje informatie over halsband en tuigje.

Ook belangrijk is dat het tuigje niet schuurt in de oksel, pupjes groeien hard dus af en toe even nakijken of alles nog mooi zit 😉

Voor deze week gaan we starten met een zit aanleren.

Nu een filmpje waarin je kunt zien hoe je een tuigje aandoet en waar je op moet letten bij de aanschaf van een tuigje.

Lijn of rollijn en waarom? Dat is voor ieder een keuze. Wil je in de toekomst een gehoorzaamheidscursus volgen dan adviseer ik een lijn. Daarbij is het aanleren om niet te trekken aan de lijn moeilijk als je altijd met een rollijn wandelt.

De 2e oefening waar je mee mag beginnen is het wandelen zonder trekken. Nu al heel belangrijk om mee te beginnen.

Waarom trekt een hond? Meestal is dat om daar te komen waar hij heen wilt, bijv n andere hond of een geur die interessant is. Hoe leer je je pup dan om niet te trekken?

We draaien het om: stel, je wilt dat je hond een slee trekt, dan trekt hij en is dat trekken zelfbelonend omdat hij vooruit komt, daarbij krijgt hij van zijn begeleider een reactie=aandacht. Met iedere stap die je zet op het moment dat de lijn strak is beloon je het trekken aan de lijn.

Dus, als we willen aanleren om te wandelen zonder te trekken dan doen we het tegenovergestelde, we staan stil als de lijn strak staat en lopen pas weer als de lijn verslapt. Soms is een lokgeluidje maken handig om aandacht te vragen zodat de lijn slap gaat hangen en jij direct aandacht geeft en begint te lopen.

chocolade

chocolade is erg giftig voor je hond, er zit het stofje theobromine in. Theobromine zorgt voor een snellere , onregelmatige hartslag en in het slechtste geval een hartstilstand.

aandachtsoefening:

lokgeluidje maken- je pup kijkt en je geeft een lekkertje. Deze oefening gaan we later nog verder uitbouwen naar een kijk eens

*Huiswerk voor komende week* :

  • Zit
  • wandelen zonder trekken
  • aandachts oefening
  • Tel hoeveel uren per 24 uur jouw pupje slaapt

veel plezier samen 🐶